Putovanje u Jordan 4 deo: Aqaba, Crveno more

Aqaba na Crvenom moru, Jordan

Nakon veličanstvenih obilazaka drevne Petre, pustinje Wadi Rum i prestonice Jordana, put nas je naveo u opuštajući, primorski grad Akabu, jedino mesto u Jordanu koje izlazi na Crveno more, a ujedno predstavlja i najvažniju jordansku luku.

Može se zaključiti da je Akaba najnonšalantniji grad u Jordanu, u potpunosti naviknut na turističke posete Evropljana. Akaba nudi pregršt sadržaja poput većine atraktivnih, primorskih mesta, pre svega, mislim na prelepe plaže, vodene sportove, popularni snorkeling (ronjenje), predivno vreme i živ noćni život.

Aqaba na Crvenom moru

Smeštena između Afrike i Azije, vekovima je igrala stratešku ulogu. Gradom su vladali Vizantinci, bio je pod vlašću latino-katolika i mesto je tkz. bitke kod Akabe u Velikoj arapskoj pobuni, prikazanoj u čuvenom filmu: Lorens od Arabije.

Takođe, zanimljivo je što je Akaba grad bez carina sa niskim porezom. Tako se u gradu može videti više prodavnica likera nego na bilo kom drugom mestu u Jordanu. Zbog statusa posebne ekonomske zone, poslednjih godina izgrađeno je nekoliko mega projekata. A, neki od njih imaju potencijal da pretvore Akabu u jednu od najboljih turističkih destinacija na Bliskom istoku.

U Akabi smo proveli dan ipo što je bilo sasvim dovoljno da obiđemo širi centar grada, krstarimo božanstvenim Crvenim morem i napravimo prelepe fotografije u okviru luksuznog Kempinski hotela u kome smo imali čast da budemo smešteni.

O outfit-u odabranom za živahnu Akabu, pročitajte u tekstu ispod.

Ostavljam vas da uživate u fotografijama, a u narednom travel postu vodim vas na Mrtvo more <3

 

Wadi Rum Travel Guide here

Petra Travel Guide here

Amman & Jerash Travel Guide here

Jordan Travel Adventure thanks to official Jordan Tourism Board (IG page– find it here)

 

akaba u jordanu

 

hotel kempinski aqaba

 

Outfit Info:

Dress: Alexander Bratscher

Bag: Atelier Ravich

Sandals: Fratelli Babb

Straw Hat: Gia hats & caps

 

what to wear for aqaba, jordan

 

Aqaba na Crvenom moru

 

ravich atelier ring torba

Verujem da znate da cenite handmade proizvode, a posebno ukoliko su jedinstveni po tome što su zaista 100% handmade bez korišćenja čak i jedne mašine. Baš takav je brend @atelierravich  iza kojeg stoji mladi umetnik Milan koji je godinama stvarao mala kožna umetnička dela po Rusiji, a sada se njegov put nastavlja kod nas sa podjednakim žarom i elanom.
Za šetnju kraj Crvenog mora u Akabi odlučila sam se za @atelierravich roze kožnu ring unikatnu torbicu uz koju sam uskladila damsku @alexander_bratscher haljinu u cvetnom dezenu.

floral ladylike dress

Ženstvena, savršeno ukrojena da laska figuri i u najvoljenijem letnjem floral printu jeste baš ova preslatka @alexander_bratscher haljina koju sam sa uživanjem nosila na Crvenom moru.

alexander bratscher floral dress

 

Aqaba na Crvenom moru

 

Aqaba na Crvenom moru

 

Aqaba na Crvenom moru

 

Aqaba na Crvenom moru

 

alexander bratscher haljina

 

ravich atelier

 

Kempinski hotel Aqaba na Crvenom moru

 

 

Kempinski hotel Aqaba na Crvenom moru

 

Kempinski hotel Aqaba na Crvenom moru

 

Aqaba na Crvenom moru

 

 

Aqaba na Crvenom moru

5 Comments

  • bambolai
   Author
   September 3, 2022 / 11:20 am

   Thank you dear <3

  • bambolai
   Author
   September 3, 2022 / 11:16 am

   Thanks a lot dear Allie <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?