Vodič kroz Budimpeštu, 2 deo: Ribarski Bastion

ribarski bastion

Jedan od najboljih pogleda na grad pruža se sa vidikovca na tkz. Ribarskom bastionu (eng: Fisherman’s Bastion). U srednjem veku ovaj deo bedema su čuvali ribari, a ispod se nalazila ribarnica. Otuda potiče i naziv Ribarski bastion. Čak i prvobitno izgrađen za vojne svrhe, Ribarski bastion je sada najimpresivniji vidikovac u Budimpešti.

Kule na Ribarskom bastionu podsećaju na kule princeza iz popularnih Diznijevih bajki. Postoji sedam šiljastih kula koje predstavljaju sedam mađarskih plemena i otvorene su za ulazak. Donja paluba je besplatna, a gornji ulaz se simbolično naplaćuje.

Za nezaboravne fotografije u ambijentu iz bajke, ovo je lokalitet koji ne smete propustiti.

Neposredno iza Ribarskog bastiona nalazi se živopisna i upečatljiva Matijaševa crkva (eng: Matthias Church), jedna od najstarijih zgrada u Budimu. Istorija crkve datira iz 11. veka i bila je mesto krunisanja nekoliko mađarskih kraljeva.

To je rimokatolička crkva, odmah ispred Ribarskog bastiona u srcu Budimskog dvorca. Ova katedrala u gotičkom stilu sa šarenim popločanim krovom jedna je od najboljih gradskih znamenitosti. Crkva je otvorena za posetioce, a ulaz unutra se naplaćuje.

Poseta Budimpešti definitivno nije potpuna bez posete čuvenom Ribarskom bastionu. Posetila sam ovo veličanstveno mesto u jutarnjim časovima, ali očigledno ne dovoljno rano da izbegnem gomilu turista koji dolaze iz celog sveta. Ali, ipak uspela sam da napravim savršene fotografije i uživam u obilasku.

Odabrala sam outfit skroz u duhu starih dobrih vremena koji je privlačio poglede prisutnih. Primetićete midi plisiranu suknju i prelepu kratku pink pelerinu koju sam uskladila uz beretku u istoj nijansi.

Ponela sam i kratki blejzer sa zebrastim dezenom kako bih uz istu suknju fotografisala još jedan upečatljiv outfit uz crvene aksesoare na ovoj, složićete se, zadivljujuće lepoj lokaciji.

Verujem da ćete uživati u fotografijama u nastavku 🙂

ribarski bastion

ribarski bastion

parlament u budimpesti

ribarski bastion

ribarski bastion

matijas crkva, budimpesta

ribarski bastion

fisherman's bastion

OUTFIT INFO:

Blazer: Marks & Spencer

Skirt: Stradivarius

Tights: Anitex Socks

Beret: Accessorize

Ankle Boots: De Manzoni

Bag: Chanel

view from fisherman's bastion

fisherman's bastion

ribarski bastion

pelerina lana shoes

pelerina lana shoes

cape outfit idea

OUTFIT INFO:

Cape Coat with belt: Lana Shoes

Skirt: Stradivarius

Tights: Anitex Socks

Beret: New Yorker

Ankle Boots: De Manzoni

ribarski bastion

budim

ribarski bastion

ribarski bastion

Prvi deo putopisa iz Budimpešte pronađite ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?