Stay Home & Enjoy / What To Do In Quarantine / Ostani kod kuće

Stay Home & Enjoy / Ostani kod kuće i izbegni dosadu

Pandemija COVID-19 virusa je u toku i iako nismo mogli ni u najluđim snovima zamisliti da će se takva strahota desiti u 21. veku moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji. Jedini način na koji možemo da delujemo jeste da slušamo savete i preporuke zdravstvenih radnika i da poštujemo mere, donešene od strane državnih organa. OSTANI KOD KUĆE jeste imperativ koji nam svima donosi dobro i skraćuje vreme prisustva i mogućnost širenja virusa.

Ostajanje kod kuće ne treba shvatati tragično i ne treba dozvoliti da nas baci u očaj i depresiju. Sasvim je u redu da povremeno budemo neraspoloženi, svadljivi, lenji… ali, zašto ne bismo većinu silnog slobodnog vremena koje nam je dato iskoristili na produktivan i zabavan način?!

U nastavku možete pročitati nekoliko sjajnih predloga za kvalitetno provedeno vreme kod kuće, a na fotografijama ćete videti šta sam ja primenila od preporučenih sadržaja 🙂

What To Do In Quarantine / Šta raditi kod kuće

READING BOOKS / ČITANJE KNJIGA – Priznajte da za ovu predivnu aktivnost nikada nemate dovoljno vremena ili je pak upražnjavate jednom godišnje kao npr. kada ste na letovanju i ne znate kako drugačije da ‘ubijete’ vreme na plaži. Izgovor više nemate i zato slobodno ‘zaronite’ u magičan svet knjiga. Verujem da već imate gomilu nepročitanih naslova, ali i ukoliko ih nemate, na raspolaganju vam stoje elektronske knjige za koje je pristup besplatan na sajtovima većine naših knjižara. Takođe, ukoliko imate Kindl utoliko bolje.

WATCHING MOVIES AND TV SHOWS / GLEDANJE FILMOVA I SERIJA – Sada je pravi trenutak da ‘izlistate’ sve te silne filmske kanale i uživate u nekoj dobroj komediji, drami, avanturi i sl. Netflix je dostigao zenit popularnosti ovih dana, a kako i ne bi kada na ovoj platformi možete da gledate apsolutno sve što poželite. Zar nije sjajno što možemo uživati u filmovima i maratonima serija i to bez griže savesti da bi trebali raditi nešto korisnije?! Takođe, pozorišta su počela da emituju predstave online, a isto tako i muzeji i koncertne hale su dale mogućnost virtuelnih obilazaka.

COOKING / KUVANJE – Usavršite svoje kulinarsko umeće i spoznaćete da kuvanje može biti itekako zabavno. Pretražite stare kuvare, neka vam mama izdiktira recept omiljenog jela (ili poslastice) ili se pak bacite na neke od brojnih kulinarskih blogova i YT kanala u potrazi za svakodnevnim idejama za ukusne i zdrave obroke.

CLEANING, REMOVAL, REORGANIZATION / ČIŠĆENJE, PREMEŠTANJE, REORGANIZACIJA po kući-stanu, sređivanje garderobera uz čistku svega što niste nosili u proteklih godinu-dve dana, razvrstavanje nakita, aksesoara, raznoraznih sitnica, ukrasa, sređivanje polica, fioka… U ovu grupu aktivnosti možete uvrstiti i raščišćavanje memorije telefona, kompjutera, mejlova… Sve što je suvišno, a upotrebljivo pripremite za slanje nekoj dobrotvornoj ustanovi, poklonite nekome ko je za isto zainteresovan ili pak pripremite za reciklažu. Popišite šta sve treba inovirati u stanu, popraviti, zameniti pa kada prođe vanredno stanje ostaje vam samo da krenete u realizaciju.

WORK FROM HOME / RAD OD KUĆE – Bilo da ste dobili opciju rada od kuće ili nameravate da pokrenete sopstveni biznis, neophodno je da napravite prijatan radni kutak u stanu koji će postati vaša trenutna kancelarija. Neka vam radni sto bude uredan i inspirativan uz sve ono što vam može zatrebati pri radu, a takođe neka se tu nađu šoljica omiljenog toplog napitka, flašica vode i, zašto da ne, buketić omiljenog prolećnog cveća.

ONLINE EDUCATION AND COURSES / ONLINE EDUKACIJE I KURSEVI – Idealan je trenutak da počnete da učite neki novi jezik (ili usavršite znanje istog), da upišete online kurs NLP-a, pisanja, slikanja… da pronađete korisne članke na temu vašeg interesovanja, da pogledate brojne tutorijale za raznorazne diy projekte, da download-ujete e-knjige…

INSTA CHALLENGES / IZAZOVI – Zašto se ne biste zabavili i nasmejali svoje ukućane tako što ćete odgovoriti na neke od silnih trendi izazova na omiljenim društvenim mrežama, poput Instagrama ili TikTok-a?! Isprobajte jastuk haljinu (#pillowdresschallenge), prikažite svoja karantin raspoloženja u kolaž fotografiji (#quarantinemoods), napravite visual board ili mood board, pokažite omiljene fotke iz detinjstva ili pak omiljene #tb fotografije, sredite stare foto albume i evocirajte najlepše uspomene…

FITNESS – Nedostaju vam redovni treninzi u teretani, duge šetnje, trčanje ili vožnja bicikle, ali zašto ne biste probali vežbanje od kuće?! Iako većina nas nema sprave i sve potrebne rekvizite bar neki aerobni deo možemo sami da odradimo 3x nedeljno. Ako ne znate vežbe, potražite neki fitness program na YT, obucite udobnu sportsku odeću (patike su obavezne), nađite neku strunjaču (ili sl. podlogu), izaberite kutak stana sa dovoljno prostora za izvođenje vežbi i počnite. Vaše telo će vam biti itekako zahvalno. Pročitaj više OVDE!

FACE, HAIR AND BODY CARE / NEGA LICA, KOSE I TELA – Naše lice, kosa i telo će patiti ukoliko ih totalno zapostavimo i bićemo nezadovoljni svojim novonastalim izgledom kada vanredna situacija prođe. Svi znamo da se kremice, serumi i higijenski tretmani ne propuštaju i da fizičke aktivnosti doprinose boljoj kondiciji i oštrini uma. Zato, ne zaboravite da se negujete, mackate, masirate, da koristite kvalitetne preparate na bazi prirodnih sastojaka i da se zdravo i izbalansirano hranite. Pročitaj više OVDE!

TRY SOMETHING NEW / PROBATI NEŠTO NOVO – npr. novi način šminkanja, novu frizuru, pronađite novi hobi, diy aktivnost, razvijajte talente, pozabavite se baštom ili posadite novo cveće na terasi…

BOARD GAMES / DRUŠTVENE IGRE – Zabavite se uz karte, šah, monopol, domine, jamb, ne ljuti se čoveče… uz zamimljivu geografiju ili možda uz playstation igrice.

RESTART OF THE SOUL AND BODY / RESTART DUŠE I TELA – od otrova i od društva ‘otrovnih’ ljudi koji vam crpe energiju i ne zaslužuju vašu pažnju. Slušajte opuštajuću muziku, đuskajte i pevajte, radite jogu, meditirajte, uživajte u trenutku, ne upoređujte se sa drugima i ne zavidite im, već osmislite svoje vreme na način koji vam najviše prija.

I kao pouka današnjeg blog posta neka bude sledeće: Ostani kod kuće i zabavi se 🙂

Find more inspiriting content on @bambolai IG page!

ostani kod kuće / what to do in quarantine / home office
work from home
quarantine mood
golden jewelry
spring wardrobe
coffee and clothes
ostani kod kuće / reading time
pillow dress challenge
pillow dress challenge
pillow dress challenge
stay home
book lover
ostani kod kuće
books and flowers
what to do in quarantine / cooking time
what to do in quarantine / fitness at home
what to do in quarantine / cleaning house / ostani kod kuće
what to do in quarantine / face care time / ostani kod kuće
spring beauty necessities
ostani kod kuće / what to do in quarantine / board games
ostani kod kuće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?