Kako nositi retro šik stil

Retro šik stil

Dragi moji,

Danas sam bila inspirisana retro šik estetikom i pokazaću vam kako sam iskombinovala neke nove modne komade tako da deluju damski, girly i dopadljivo.

Glavna modna poslastica ovog puta jeste preslatka (eco fur) krznena torbica u snežno beloj nijansi. Torbica odiše vintage duhom, a potpuno je nova i dolazi iz radionice multitalentovane, vredne i pre svega jedne sjajne dame, Saške sa kojom rado sarađujem i družim se već nekoliko godina. Podsetiću vas na moju omiljenu letnju torbu koju sam nosila sa velikim zadovoljstvom i uslikala u bajkovitoj Petri u Jordanu (pogledajte ovde). Verujem da sam vas zainteresovala da kliknete na Saškinu stranicu: Saska Crochet prepunu interesantnih i šik kreacija. Takođe, Saška pravi i suptilan i veoma nosiv nakit, koji možete lako pogledati ovde.

Retro šik stil

A, sada da se vratim na današnji outfit. Uslikala sam ga jednog toplog, a izuzetno vetrovitog februarskog dana među zidinama našeg veličanstvenog Kalemegdana. Vetar mi nije baš bio saveznik pri fotografisanju, kosa mi je letela na sve strane, haljinica takođe 🙂 , a čak je i krzno na torbici igralo u ritmu vetra. Ali, okrenula sam sve na šalu i od srca se smejala što mi je fotograf prokomentarisao kao veliki plus jer osmeh uvek daje neki poseban šarm spontanosti na fotografijama. I tako, postadoh ja Julia Roberts zalutala u kalemegdanskim zidinama 🙂

Tufnice su istovremeno retro, a ujedno i šik svake sezone. U pitanju je bezvremeni, damski dezen koga pored prugica, jako često nosim. Ovog puta, tufnice su na mini lepršavoj haljini koju sam uskladila uz dugi beličasti kaput, biserni nakit (koji neizmerno obožavam), crne grilonke i kraće ravne čizmice od šik lakovane kože sa ukrasnom šnalom.

U narednom periodu, očekujte nove modne putopise iz Temišvara i Beča kao i prve prolećne outfit priče.

A, do tada pišite mi da li vam se današnja kombinacija dopada i kojim modnim trendovima nećete odoleti u nastupajućoj prolećnoj sezoni.

Ljubim vas

retro šik stil

OUTFIT INFO:

Coat: Stradivarius

Dress: Reserved

Boots: Tezyo

Tights: Calzedonia

Bag: Saska Crochet

Jewelry: vintage pearls

Photos thanks to: Mr. M by Marko Tadic

julia roberts smile
julia roberts smile

retro šik stil

retro šik stil

retro šik stil

retro šik stil

retro šik stil

saska crochet

patent leather boots

retro šik stil

retro šik stil

white faux fur bag

fur bag

saska crochet

kako nositi retro šik stil

2 Comments

 1. Bojana
  March 2, 2024 / 3:44 pm

  Draga Ivana, izgledaš prekrasno kao i uvek. Dopada mi se tvoj stil jer je uvek nekako sveden, prefinjen i elegantan. Zanimljiv odabir odevne kombinacije i dopada mi se efekat vetra unutar zidina Kalemegdana.

  • bambolai
   Author
   March 2, 2024 / 6:29 pm

   Drago mi je to cuti, hvala ti punooo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?