Prolećni Modni Trendovi Vredni Pažnje

Prolećni modni trendovi vredni pažnje /

Svake godine buđenje proleća znači i buđenje brojnih modnih trendova koji nas zovu da obnovimo garderobere i eksperimentišemo. Umorni od teških zimskih komada i traganja za balansom između toplih i modernih kombinacija, proleće dočekujemo veoma radoznali. Ove godine nećemo biti razočarani i čini se da modnim osveženjima nema kraja. U tekstu koji sledi pročitajte više o upečatljivim trendovima koje nova sezona proleće/leto nudi i sigurno ćete među njima prepoznati savršena rešenja za sebe.

Vesele šezdesete

prolećni modni trendovi

Floralni dezeni ne gube na relevantnosti godinama, a ovo proleće doprinosi njihovom šarmu novim starim idejama. Retro šik se gotovo svake godine vraća u nekoj formi i uvek je više no dobrodošao, a sada ga prepoznajemo u cvetnom dezenu kakav je inicijalno bio popularan šezdesetih godina prošlog veka.

Iskorak trenč mantila

prolećni modni trendovi

Trenč mantil kao must-have komad za rano proleće i jesen nije ništa novo, ali ove godine želimo dobrodošlicu njegovoj novoj verziji. Trenč kao modni klasik sada prelazi granicu klasičnog i ponuda podrazumeva različite dezene, materijale, pa i drugačije krojeve. Uz to što se ove sezone možete zabaviti PVC materijalom, čipkom i neonskim bojama, takozvani trench 2.0 se javio kao rekontruisani klasični komad sa širokim krojem koji zalazi u domen oversize siluete i širim kaiševima.

Personalizovani komadi

prolećni modni trendovi

Proleće 2021. godine između ostalog traga i za zanimljivim načinima personalizovanja i stilizovanja jednostavnih odevnih kombinacija. Trend koji će u tom smislu dominirati na ulicama i obeležiti nastupajuću sezonu toplih dana su interesantne majice sa štampom u različitim varijantama. Ovog proleća očekujemo da ga viđamo čak više no prethodnih sezona u okviru ležernih, ali i kao lični dodir poslovnim kombinacijama.

Smelost je u trendu

Modna scena je ove godine je u znaku hrabrih iskoraka, te tako izdvajamo i trendove koji prosto zahtevaju da se osmelite. Na prvom mestu su prozirni materijali, koji se ne zaustavljaju samo na bluzama, već se nude i kao rešenje za haljine, pa i pantalone. Rame uz rame sa providnim komadima su korseti, koji će biti ponuđeni kao novi topovi i uz pantalone sa dubokim strukom zapravo mogu biti odlično rešenje.

Verni džinsu

Čini se da se već dugo ne dovodi u pitanje opstanak jeans-a na modnoj sceni. Ono o čemu se može diskutovati su njegove varijante, odnosno modeli i načini nošenja. U domenu farmerica, trenutno govorimo o širim modelima i visokom struku kao imperativu. S druge strane, ova sezona nudi i uklapanje različitih komada od teksasa u okviru istog outfit-a.

Puf-rukavi i naramenice

prolećni modni trendovi

Još jedan dašak prošlosti nastupajuće sezone proleće/leto predstavljaju naglašena ramena. Neretko predimenzionirani i dodatno naglašeni printom, puf-rukavi su upadljivo prisutni na modnoj sceni 2021. godine. Ovo je zasigurno veoma efektan statement detalj, koji se ovog proleća jednako dobro uklapa u poslovne i večernje varijante, kao i u ležerne kombinacije.

Plisirane suknje i haljine

Još jedan modni trend koji nije sam po sebi novost, ali je na nov način prisutan na modnoj sceni ove godine su plisirane suknje i haljine. Ovi romantični komadi se nastupajućeg proleća mogu uspešno kombinovati sa oversized košuljama i patikama, ali i popularnim korsetima i sandalama.

Široka paleta boja

prolećni modni trendovi

U domenu boja, proleće koje je pred nama je izuzetno dinamično i otvoreno. Pastelne nijanse još uvek imaju primat i dodir elegancije kojim one doprinose modnim kombinacijama je nesumnjivo na ceni. S druge strane, ove godine se modna scena iznova otvara i ka neonskim bojama, među kojima je na prvom mestu pink.

Šarenilo

Usko u vezi sa prethodno rečenim je tie-dye trend prelivanja i mešanja boja, kojem ne možemo osporiti aktuelnost. Ovaj trend svoju inicijalnu popularnost duguje šezdesetim godinama, a kasnije beleži snažnu prisutnost u toku devedesetih godina prošlog veka. Zvanično se vrativši na listu top trendova prošle godine, tie-dye predstavlja zabavnu opciju i uspešno osvežava ovo proleće.

 

Sezona proleće/leto 2021. evidentno pruža širok izbor. Odlikuje je raznolikost boja i stilova, inovativna rešenja i reaktuelizovanje minulih trendova. S jedne strane imamo sjajnu priliku da izađemo iz zone komfora i osmelimo svoje kombinacije, ali je istovremeno pred nama i mnoštvo načina da upotpunimo već izgrađen lični stil koji možda želimo da iznesemo i ove sezone. Uzmite u obzir aktuelne predloge, načinite izbor spram sopstvenog ukusa i modnih sklonosti i zasigurno ćete biti više nego zadovoljni svojim prolećnim stilom.

Autor teksta: Velibor Živkov
Fotografije via Pinterest

2 Comments

 1. March 13, 2021 / 6:12 pm

  Odlično sažet prikaz trendova koje možemo da očekujemo ovog proleća! Trenč mantili su mi apsolutni favorit, nedavno sam dobila jedan s upečatljivom kragnom i oduševljena sam njim. <3

  http://www.couture-case.com

  • bambolai
   Author
   April 16, 2021 / 3:56 pm

   O da i divan ti je mantilic <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?